2013

Trigolfi_karikasTrigolfi võistlus peeti 2013. aasta augusti esimestel päevadel tuttavas kohas – Saare Golfis. Kolmas võistlus andis ka kolmanda võitja, Andrus Tammo, kes haaras ohjad juba avapäeval ja hoidis liidripositsiooni lõpuni. Võistluse uustulnuk sai karika enda valdusse tulemusega –1 (70, 70, 75), mis tähendab ühtlasi ka, et esimest korda võideti kolme päeva kokkuvõttes miinusmärgiga algava tulemiga. Eelmistel aastatel saavutati võit +3 tulemusega. Teise koha saavutas Kert Kangert tulemusega +4 (73, 69, 78) ning kolmanda koha pärast play-off’i mängimist Erko Täht tulemusega +5 (75, 82, 64), kes alistas 10. rajal peetud lisaduellis eelmise aasta võitja Andres Kääri.

Avapäeva parima netotulemusega sai hakkama Andrus Tammo, kes kogus 70 lööki (brutotulemus 83). Vingeima brutotulemuse tegi aga Enn Pääro, kes mängis 74 lööki, kuid paraku oli Ennul tol päeval mängu handycap punastelt 0 ehk ka netotulemus jäi tal samaks! Neljanda raja eagle’iga sai hakkama Heiti Elster. Kamba peale tehti lisaks ka 35 birdie’t. Päeva negatiivseima netotulemuse sai kirja Aivo Rosenberg, kellele märgiti tulemustabelisse 138 (161) lööki.

Kollastelt paugutas vingeima netotulemuse – 68 (95) – Tõnu Sakala, kuid ta oli nn värske mees, kes ei saanud isiklikel põhjustel avapäeval osaleda. Kogu võistluse kaasa teinud meestest suutis veel kaks meest mängida alla 70 netolöögi. 69 lööki said kirja nii Andres Käär (83) kui ka Kert Kangert (87). Birdie’sid saadi tol päeval seltskonna peale kokku 18. Päeva negatiivseim tulemus – 118 (135) – kuulus Sten Sarapile. Paljudele pikaks ajaks meelde jäänud kõnes lubas Sten järgmiseks aastaks üllitada raamatu „Mina ja socket“.

Kolmandal päeval astusid aga talendid alles kapist välja ja nii paugutas netotulemuseks 64 Erko Täht. Valgetelt mängides oli sellise tulemuse jaoks ühel korraldajatest vaja mängida välja aga lausa raja par. Kahe birdie sekka lipsas sisse vaid kaks bogey’t ning kõik ülejäänud 14 rada õnnestus Erkol par’i mängida. Päeva teine koht läks netotulemusega 67 (83) Benno Maaringule ja kolmas koht 68 netolöögiga (92) Kristo Raudamile. Birdie’sid kogunes valgetelt mängides 19. Päeva negatiivseim tulemus jäi Lembit Soe arvele, kellele kanti tabelisse 120 (142) lööki, millele järgnes seetõttu tabelis ka peadpööritav kukkumine 12. kohalt 63ndaks.

Kolmandal Trigolfi võistlusel osales rekordarv võistlejaid – 72.