2017

Seitsmes kord ja kus siis mujal kui Saaremaal. Võitja tulemus oli taas ülivõimas miinus ja selle autoriks Rene Aguraiuja. Tulemusele ‒9 (68, 72, 67) polnud kellelgi midagi vastu panna. Teiseks mängis end küll Andrus Tammo, aga nagu ikka on vahel spordis dopingukontrollis põrujaid, osutus seekord 2013. aasta võitjale saatuslikuks reeglipunkt juhendist, mis liitis vale särgi kandmise eest kontosse viis trahvi ja põhjustas languse neljandale positsioonile. Seega teine koht hoopis Erkko Linnasele tulemusega – 4 (70, 71, 71) ja kolmas koht kahe esimese päeva komeedile Heinu Klaasile tulemusega ‒2 (66, 68, 80). Scratch’i võit ei läinud üle viie aasta esimest korda Tähtmängijale, vaid kuulus seekord esimest korda Raivo Velsbergile.

Avapäeva parima tulemusega sai hakkama Andres Villomann 65 löögiga (brutotulemus 85). Vaid löögi rohkem tegi Heinu Klaas (brutotulemus aga raja par, sealjuures läks kaheksandal rajal kirja lumememm!). Kolmanda positsiooni hõivas uustulnuk Teet Anier (koos Tõnu Kelderi ja Raivo Tinniga), kelle brutotulemus 76 mahtus esikümne viimasele reale. 75 lööki mängis tol päeval aga välja Raivo Velsberg, kes tõusis läbi aegade tabelis kaheksandale reale. Kogunisti 26 mängijat mängis hoolimata mitte kõige kergematest ilmastikuoludest välja vähemalt enda par’i. Võistluse „Lähim lipule“ võitis 10 meetri ja 70 sentimeetriga Andrus Tammo (seitsmes rada). Jõuõlg osutus kõige tõhusamaks 12. rajal Kaupo Pastakul, kes oli päev varem soojendusringil samal rajal teinud oma elu teise albatrossi. Neljandal rajal said reaalsete eagle’itega hakkama Ake Andressoo ja Kaupo Pastak ning 12. rajal Kaupo Pastak ja Mati Laurson. Kamba peale tehti lisaks kogunisti 74 birdie’t (eelmine rekord eelmisest hooajast oli 64), seejuures jäid birdie-vabaks vaid kaks rada: seitsmes ja kaheksas. Väikelinduderohkeim rada oli 16., kus saadi hakkama 13 sellise sooritusega. Õhtune peotrall toimus Roosi talus, kus peo tõmbas käima Anne Veski.

Ei tea, kas eelmise päeva pidu oli lahja või süüdi oli see, et ööklubi oli kinni, igatahes paugutas kogunisti 22 meest hoolimata kohati päris tormilistest oludest välja vähemalt enda par’i. Päevavõit kuulus Leho Alliksoole 65 löögiga (84). Võistluse „Lähim lipule“ auhind rändas Raivo Rimmi auhinnakappi (viies rada; 2,9 m) ja pikima drive’i auhind läks teist päeva järjest Kaupo Pastaku omandisse (16. rada). Võistlusel „Compensa kompenseerib“ olid edukad 10. rajal Ahti Niitsoo ja Benno Maaring. Kamba peale saadi hakkama 29 birdie’ga (rekord 2015. aastast on 33). Esikümne tabelisse lisati vaid üks täiendav märkus, Heinu Klaas on mänginud 78 lööki nüüd kahel aastal (2015, 2017). Päeva ainsa eagle’i tegi Sten Sarap (esimene rada), kes loomulikult pidas selle peale maha ka ühe korraliku kõne. „Avantüüri Abruka saarel“ muusikalise osa eest hoolitsesid Tõnu Vilipuu akordionil ja ansambel Justament.

Kolmanda päeva võit kuulus aga ka kokkuvõttes võitnud Rene Aguraiujale 67 löögiga (brutotulemus 83, esikümne tulemus). Esikümnesse mängis end veel lisaks Priit Põldoja samuti 83 löögiga. Birdie’sid tehti aga kamba peale 21, rekordiks eelmisel aastal püstitatud 26 birdie’t. Kui kaheksandal rajal ei saanud keegi kolme päeva jooksul birdie’ga hakkama, siis seitsmenda raja ainuke birdie tuli just viimasel päeval ja selle autoriks kena chip’iga Kristo Raudam. Võistluse „Lähim lipule“ võitis Lembit Soe (10. rada; 1,42 m) ja pikima drive’i võistluse Rene Aguraiuja (neljas rada). Võistlusel „Compensa kompenseerib“ oli viiendal rajal edukas tol päeval mahlamütsi kandnud Rein Kuusk. Abrukale oli ilmselt siiski palju energiat jäänud, kuna heast ilmast hoolimata suutis vaid 11 mängijat vähemalt enda par’i välja mängida. Meelelahutusliku poole golfiklubis sisustas ansambel Imre Saarna & The Beat.

Kui enamiku statistikaedetabeleid hõivasid ka lõpptabelis kõrgel kohal figureerivad ja väikse handicap’iga mängijad, siis üks üllatuslikumaid on ilmselt par-3 statistika kaksikjuhtimine. Madala handicap’iga Priit Põldoja nimi pole ilmselt üllatus kellelegi, aga Arvo Närepi nimi ja tulemus kolme päeva kokkuvõttes ‒ 3,25 ‒ on igati kiiduväärt. Imelisima seeria tegi aga kõnealune isik punaste tiiboksist esimesel üheksal rajal, kui mängis reaalselt kaks alla raja par’i (netotulemus 26 ehk miinus 10!). Teisel poolel ründas aga handicap kotist ilmselt kõvasti, sest teine üheksa tuli tabelisse veel 50 löögiga.

Seitsme aasta jooksul on Trigolfil osalenud 124 mängijat. 19 neist on osalenud kõigil seitsmel korral.